Εκπαίδευση

Heartsaver First Aid 

Το πρόγραμμα

 

Το πρόγραμμα Heartsaver® First Aid δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναγνωρίζει έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό και να παρέχει αποτελεσματική φροντίδα μέσω κρίσιμων  δεξιοτήτων ώστε αποτελεσματικά ανταποκριθεί και να διαχειριστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα πρώτα λεπτά μέχρι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS) να καταφθάσουν. Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε δεξιότητες, όπως αντιμετώπιση αιμορραγίας, διαστρέμματος, κατάγματος, καταπληξίας (σοκ) και άλλες επείγουσες καταστάσεις

 

Το πρόγραμμα Heartsaver ® First Aid απευθύνεται σε οποιονδήποτε με ελάχιστή ή καθόλου ιατρική εκπαίδευση, χρειάζεται πιστοποίηση στη παροχή πρώτων βοηθειών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της δουλειάς του.

 

Στο πρόγραμμα Heartsaver ® First Aid χρησιμοποιείται η τεχνική της American Heart Association (AHA) εξάσκησης, όπου γίνεται παρουσίαση των δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων και ακολουθεί η πρακτική δοκιμασία όπου ελέγχεται η κατανόηση των όσων έχουν διδαχθεί.

 

 

Για τη διδασκαλία χρησιμοποιούνται οπτικοακουστικά μέσα και εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση σε ανθρώπινα ομοιώματα, ενώ οι εκπαιδευτές παρατηρούν τους εκπαιδευόμενους, παρέχουν ανατροφοδότηση και τους καθοδηγούν κατά την εξάσκησή τους.

 

Στο τέλος του προγράμματος γίνεται γραπτή εξέταση σε όλα όσα διδάχθηκαν και παρουσιάστηκαν (προαιρετικό, ως ένα επιπλέον μέσο για να διαπιστωθεί η ορθή κατανόηση της ύλης).

 


Ο οργανισμός


Ο οργανισμός American Heart Association, διακρίνεται τόσο για την εγκυρότητα, αξιοπιστία, πρωτοπορία του στην έκδοση οδηγιών όσο και για την παγκόσμια αναγνωσιμότητα και το πλούσιο και ευέλικτο portfolio εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διαθέτει.

 

Ο American Heart Association (AHA) είναι οργανισμός που βγάζει τις κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά την ΚΑΡΠΑ και την αντιμετώπιση ενδονοσοκομειακά και προνοσοκομειακά, ασθενών με καρδιακή ανακοπή.

 

Η American Heart Association πρωτοπορεί πάνω σε αυτόν τον τομέα με πολλά χρόνια πάνω στην έρευνα, μελέτη και με πλήθος εργασιών πάνω στις καρδιακές νόσους.

 

 

Διάρκεια

Η διάρκεια τους προγράμματος είναι 4 ώρες. Η παρακολούθηση γίνεται με προβολή videos που περιγράφουν όλα τα βήματα για τις δεξιότητες που επιδεικνύονται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

 

 

Αναλογίες εκπαιδευτικών πόρων

Η αναλογία υλικών πρακτικής εξάσκησης προς εκπαιδευόμενους είναι 1:1 ενώ η αναλογία εκπαιδευομένων προς εκπαιδευτή είναι 6:1 και μπορεί να γίνει μέχρι 9:1.

 

 

Περιεχόμενα Προγράμματος

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνουν τα ακόλυθα:

  • Βασικά στοιχεία για τις Πρώτες Βοήθειες
  • Ιατρικά επείγοντα
  • Τραυματισμοί
  • Περιβαλλοντικά επείγοντα
  • Γραπτή δοκιμασία (Προαιρετικά)

 

 

Εκπαιδευτικά βοηθήματα - Εγχειρίδια

Στους εκπαιδευόμενους δίνεται το εκπαιδευτικό σύγγραμα της American Heart Association στα αγγλικά, περίπου ένα μήνα νωρίτερα της έναρξης του προγράμματος. Στο βιβλίο των εκπαιδευομένων περιέχεται και ένα εγχειρίδιο - - Οδηγός γρήγορης αναφοράς για τις Πρώτες Βοήθειες που συνοψίζει πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για πολλούς τραυματισμούς και ασθένειες


Περισσότερες πληροφορίες

 

 

Όροι συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλoυς που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στις Α΄Βοήθειες. Για τη παρακολούθηση του Heartsaver ® First Aid δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.
Κόστος συμμετοχής

Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου Heartsaver ® First Aid είναι 70 ευρώ, ενώ μπορεί να υπάρξουν ειδικές τιμές για συλλόγους, ομάδες διάσωσης, ανέργους, φοιτητές ή εκπαιδευτικούς.


Στο κόστος αυτό περιλαμβάνεται πιστοποίηση, έκδοση κάρτας-ταυτότητας,  χρήση εξοπλισμού, αναλώσιμα υγιεινής, πρωτότυπο βιβλίο του οργανισμού, ελληνικό manual σε ηλεκτρονική μορφή και ΦΠΑ.

 

Η American Heart Association στηρίζει τη γνώση και τον επαγγελματισμό στα προγράμματα BLS, ACLS & PALS και για αυτο το στόχο εχει εκπονήσει εκπαιδευτικό υλικό. Η χρήση του υλικού σε εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν συνεπάγεται χρηματοδότηση της δραστηριότητας απο την ΑΗΑ. Τα τέλη που εισπράττονται δεν αποτελούν εσοδο της ΑΗΑ εκτος απο το τμήμα που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο Heartsaver ® First Aid θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής σε εκπαίδευση, καταβάλλοντας παράλληλα το αντίτιμο συμμετοχής ώστε να παραλάβετε το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο (Βιβλίο στα Αγγλικά) που θα πρέπει να μελετήσετε πριν την έναρξη του σεμιναρίου.