Εκπαίδευση

Family & Friends First Aid for ChildrenΤο πρόγραμμα

 

Το πρόγραμμα Heartsaver® Family and FriendsCPR δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναγνωρίζει έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό και να παρέχει αποτελεσματική φροντίδα μέσω των τεχνικών της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ενηλίκων με τη τεχνική Hands-Only ® CPR (μόνο θωρακικές συμπιέσεις), CPR παιδιού με χρήση εμφυσήσεων, χρήση Αυτόματου Εξωτερικού απινιδιστή (AED) για ενήλικα και παιδί,  ΚΑΡΠΑ για βρέφος και αντιμετώπιση πνιγμονής για ενήλικα, παιδί και βρέφος

 

Το πρόγραμμα Heartsaver® Family and FriendsCPR απευθύνεται σε οποιονδήποτε με ελάχιστή ή καθόλου ιατρική εκπαίδευση, επιθυμεί να γνωρίσει τις τεχνικές αποτελεσματικής βοήθειας σε μια έκτακτη ανάγκη χωρίς να χρειάζεται να λάβει κάποια σχετική πιστοποίηση. Αυτό το πρόγραμμα είναι ιδανικό για σχολεία, μαθητές, νέους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, babysitters και όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να σώζουν μια ζωή.

 

Στο πρόγραμμα Heartsaver® Family and FriendsCPR χρησιμοποιείται η τεχνική της American Heart Association (AHA) εξάσκησης, όπου γίνεται παρουσίαση των δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων και ακολουθεί η πρακτική δοκιμασία όπου ελέγχεται η κατανόηση των όσων έχουν διδαχθεί.

 

Για τη διδασκαλία χρησιμοποιούνται οπτικοακουστικά μέσα και εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση σε ανθρώπινα ομοιώματα, ενώ οι εκπαιδευτές παρατηρούν τους εκπαιδευόμενους, παρέχουν ανατροφοδότηση και τους καθοδηγούν κατά την εξάσκησή τους.

 

Η πρακτική εξάσκηση του προγράμματος πραγματοποιείται σε ομάδες το πολύ των τριών ατόμων, με αντίστοιχη αναλογία σε εκπαιδευτική κούκλα και εκπαιδευτικό εξωτερικό απινιδιστή.

 

Στο τέλος του προγράμματος γίνεται γραπτή εξέταση σε όλα όσα διδάχθηκαν και παρουσιάστηκαν (προαιρετικό, ως ένα επιπλέον μέσο για να διαπιστωθεί η ορθή κατανόηση της ύλης).

 


Ο οργανισμός


Ο οργανισμός American Heart Association, διακρίνεται τόσο για την εγκυρότητα, αξιοπιστία, πρωτοπορία του στην έκδοση οδηγιών όσο και για την παγκόσμια αναγνωσιμότητα και το πλούσιο και ευέλικτο portfolio εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διαθέτει.

 

Ο American Heart Association (AHA) είναι οργανισμός που βγάζει τις κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά την ΚΑΡΠΑ και την αντιμετώπιση ενδονοσοκομειακά και προνοσοκομειακά, ασθενών με καρδιακή ανακοπή.

 

Η American Heart Association πρωτοπορεί πάνω σε αυτόν τον τομέα με πολλά χρόνια πάνω στην έρευνα, μελέτη και με πλήθος εργασιών πάνω στις καρδιακές νόσους.

 

 

Διάρκεια

Η διάρκεια τους προγράμματος είναι 5 ώρες. Η παρακολούθηση γίνεται με προβολή videos που περιγράφουν όλα τα βήματα για τις δεξιότητες που επιδεικνύονται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

 

 

Αναλογίες εκπαιδευτικών πόρων

Η αναλογία προπλασμάτων πρακτικής εξάσκησης προς εκπαιδευόμενους είναι 1:3 ενώ η αναλογία εκπαιδευομένων προς εκπαιδευτή είναι 6:1 και μπορεί να γίνει μέχρι 9:1.

 

 

Περιεχόμενα Προγράμματος

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνουν τα ακόλυθα:

  • CPR / AED / Πνιγμονή – Ενήλικα: περίπου 25 λεπτά
  • CPR / AED / Πνιγμονή – Παιδιού: περίπου 35 λεπτά
  • CPR / AED / Πνιγμονή – Βρέφους: περίπου 30 λεπτά

 

Εκπαιδευτικά βοηθήματα - Εγχειρίδια

Στους εκπαιδευόμενους δίνεται το εκπαιδευτικό σύγγραμα της American Heart Association στα αγγλικό, περίπου ένα μήνα νωρίτερα της έναρξης του προγράμματος.


Περισσότερες πληροφορίες

 

 

Όροι συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλoυς που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στις Α΄Βοήθειες. Για τη παρακολούθηση του Heartsaver® Family and FriendsCPR δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.
Κόστος συμμετοχής

Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου Heartsaver® Family and FriendsCPR είναι 70 ευρώ, ενώ μπορεί να υπάρξουν ειδικές τιμές για συλλόγους, ομάδες διάσωσης, ανέργους, φοιτητές ή εκπαιδευτικούς.


Στο κόστος αυτό περιλαμβάνεται πιστοποίηση, έκδοση κάρτας-ταυτότητας,  χρήση εξοπλισμού, αναλώσιμα υγιεινής, πρωτότυπο βιβλίο του οργανισμού, ελληνικό manual σε ηλεκτρονική μορφή και ΦΠΑ.

 

Η American Heart Association στηρίζει τη γνώση και τον επαγγελματισμό στα προγράμματα BLS, ACLS & PALS και για αυτο το στόχο εχει εκπονήσει εκπαιδευτικό υλικό. Η χρήση του υλικού σε εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν συνεπάγεται χρηματοδότηση της δραστηριότητας απο την ΑΗΑ. Τα τέλη που εισπράττονται δεν αποτελούν εσοδο της ΑΗΑ εκτος απο το τμήμα που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται.

 

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο Heartsaver® Family and FriendsCPR θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής σε εκπαίδευση, καταβάλλοντας παράλληλα το αντίτιμο συμμετοχής ώστε να παραλάβετε το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο (Βιβλίο στα Αγγλικά) που θα πρέπει να μελετήσετε πριν την έναρξη του σεμιναρίου.