Εξορμήσεις

Sea kayak (Διήμερο) στον Κορινθιακό 

Μέσα καλοκαιριού και επειδή πολλοί είμαστε ακόμα στην Αθήνα , εξορμούμε με τα θαλάσσια μας kayak στον κοντινό Κορινθιακό.

 

Διήμερη εξόρμηση για μπάνιο, snorkeling και φυσικά Sea Kayak σε προστατευμένες ακρογιαλιές του Κορινθιακού αλλά και σε αφάνταστες σπηλιές!

 

Σε μόλις 1 ώρα από την πρωτεύουσα, στη λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι, ξεκινάει το ταξίδι μας.

 

Αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας και σαλπάρουμε για ένα 2 ήμερο θαλάσσιου kayak στον Κορινθιακό κόλπο απολαμβάνοντας ζεστές θάλασσες μακρυά από τις πολύβουες ημέρες του καλοκαιριού, ενώ το βράδυ μας περιμένει Wild Camping κάτω από τα αστέρια.

 

Η δραστηριότητα δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο θαλάσσιο kayak. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεις κολύμπι, να έχεις μέτρια φυσική κατάσταση και να έχεις αγάπη για την φύση και τις δραστηριότητες σε αυτή.

 


Πρόγραμμα


Σάββατο: αναχώρηση στις 10:00 από την Αθήνα με προορισμό το Λουτράκι – Λίμνη Βουλιαγμένης. Εκεί αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας και επιβιβαζόμαστε στα kayaks. Κωπηλατώντας φτάνουμε στο Ηραίον, έναν επιβλητικό χώρο ιστορικής σημασίας που εκτείνεται ως τη θάλασσα. Συνεχίζοντας, κωπηλατούμε για περίπου 2-3 ώρες παράκτια περνώντας από μοναδικές παραλίες στις οποίες μπορούμε να κάνουμε τις βουτιές μας και να συνεχίσουμε έως την παραλία που θα μας φιλοξενήσει το βράδυ... και που θα μας προσφέρει τη δυνατότητα για BBQ και Wild Camping

 

Κυριακή: Ξύπνημα με απευθείας μπάνιο στη θάλασσα, ενώ μέχρι την αναχώρηση μας, και προτού ο κόσμος καταλάβει την παραλία μας, snorkeling στη βραχώδη ακτογραμμή. Ο πλους μας την Κυριακή περιλαμβάνει την παραλία της Μυλοκοπής, βουτιές στην οδικά απρόσιτη παραλία της μικρής Μυλοκοπής και κατάληξη  στην παραλία της Σκαλωσιάς.

 

 

Γιατί να συμμετάσχω σε μια εξόρμηση με την Outdoorway;


Μας αρέσει το βουνό, η θάλασσα, τα ποτάμια, τα φαράγγια, η φύση, και γενικά η ζωή στην ύπαιθρο αλλά και οι παρέες – δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων που εκεί δημιουργούνται. Μεγαλώσαμε έτσι, και μας αρέσει να μοιραστούμε και με άλλους παρόμοιες στιγμές, στο ύπαιθρο που ενίοτε ντύνονται με υπαίθριες δραστηριότητες. Χειμώνα ή καλοκαίρι, βουνό ή θάλασσα, Ελλάδα ή εξωτερικό, με ήπιες ή πιο απαιτητικές εξορμήσεις σας καλούμε να συμμετάσχετε σε κάποιο πρόγραμμα μας και να γνωρίσετε την προσέγγιση μας από κοντά.

 

Μαζί μας έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους βήματα εκατοντάδες παιδιά, πρόσκοποι, ορειβάτες, Canyoneers, διασώστες, και άλλοι φυσιολάτρες. Κάποιοι, από αυτά τα αρχικά ερεθίσματα, συνεχίζοντας, φτάσανε στις βαθμίδες των εκπαιδευτών σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες κάνοντας μας υπερήφανους για τις αξίες και την όρεξη που εν μέρει τους γαλουχήσαμε. Κάποιοι συνεχίζοντας να συμμετέχουν στις εξορμήσεις μας, αποτελούν τους πολύτιμους συνεργάτες της Outdoorway, μοιράζοντας το ίδιο πάθος στις νέες ομάδες συμμετεχόντων.

 

 

Γιατί Sea Kayak Trips;


Ο πιο άμεσος και ήπιος τρόπος να γευτείς το ναυτικό ταξίδι. Να γράψεις μίλια, να γυμναστείς, να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου, να δώσεις σώμα και ψυχή, στον αέρα, στην αλμύρα, στη ζέστη και στη κούραση, και να βιώσεις από κοντά την εξερεύνηση και την περιπέτεια.

 

Βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις, να πετύχεις τους στόχους σου, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή, ενώ παράλληλα με το πιο ήπιο πλεούμενο να προσεγγίσεις χωρίς να διαταράξεις τη ζωή, παρθένα μέρη, άγριες ανάγλυφες ακτογραμμές, απόμερες θαλάσσιες αψίδες και σπηλιές, και ίσως καταφέρεις να συναντήσεις  τα θαλασσοπούλια, τις φώκιες, και τους άλλους «μόνιμους» κατοίκους των αναζητήσεων μας.

 

Η αίσθηση ότι καταφέρνω να πετύχω μια διήμερη διαβίωση στο ύπαιθρο, με ότι μπορώ με τις δυνάμεις μου να κουβαλήσω, η προετοιμασία, η συσκευασία, η στεγανοποίηση, το δέσιμο, το ταξίδι «κόντρα», το surf στο κύμα, το spray του νερού στο πρόσωπο, αποτελούν  μοναδικό τρόπο να κινητοποιήσεις το σώμα, τη ψυχή και το πνεύμα σου, ενώ οι εικόνες και τα  βιώματα που θα σου αποτυπωθούν θα αποτελούν για πολύ καιρό ανάμνηση του ταξιδιού.

 

Τα Outdoorway Sea Kayak Trips δεν απαιτούν προηγούμενη εμπειρία στο θαλάσσιο καγιάκ. Εύκολα καινούργια και αξιόπλοα σκάφη, αρκετά σταθερά, για δύο άτομα, όπου η ισχύς εν την ενώσει μας βοηθάει να αντεπεξέλθουμε στις πιο απαιτητικές καταστάσεις παρέχονται από  την Outdoorway. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα σε πιο έμπειρους φίλους μας, που διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό να συμμετάσχουν στην παρέα μας, κωπηλατώντας το δικό τους σκάφος. Τέλος στις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο μηχανοκίνητο σκάφος συνοδείας ακολουθεί ή διακριτικά παρακολουθεί τη πορεία μας (περίπλου ή διάπλου), και ενίοτε «σιγοντάρει» στο κουβάλημα των υλικών διανυκτέρευσης.

 


Παρεχόμενος εξοπλισμός

 

Η Outdoorway θα φροντίσει, για το τεχνικό εξοπλισμό της εξόρμησης και θα σας εξοπλίσει με σταθερά και αξιόπλοα διθέσια Sea Kayak Sit on Top, όπου μπορείτε να διανύσετε μεγάλη απόσταση χωρίς να σπαταλήσετε πολύ ενέργεια, ενώ παράλληλα σας δίνεται η ευκαιρία για ανά πάσα στιγμή βουτιά στη θάλασσα. Επιπλέον σας παρέχεται όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός προώθησης, ασφαλείας και διάσωσης (κουπιά, σωσίβια, σωστικά, στεγανά δοχεία, κλπ), ενώ φροντίζουμε και για τον αθέατο ομαδικό εξοπλισμό της εξόρμησης, αυτοκίνητα συνοδείας, τρέιλερ, ομαδικά φαρμακεία, τηλεπικοινωνίες, υλικά ναυσιπλοήγησης κλπ

 


Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας;

 

Μαγιό, καπέλο, γυαλιά, μακρυμάνικο για προστασία από τον ήλιο, αντηλιακό, πετσέτα, σνακ για τις 2 μέρες, πρωινό για την Κυριακή, αντίσκηνο (προαιρετικά), υπόστρωμα, υπνόσακο και φυσικά τουλάχιστον 6 λίτρα νερό.

 

Η μεταφορά όλων των πραγμάτων μας θα γίνει με αυτοκίνητα.

 


Μετακίνηση

 

Η μετακίνηση προς τον Λουτράκι έχει προβλεφθεί με ίδια μέσα, ενώ θα υπάρξει προσπάθεια κάλυψης κενών θέσεων ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν διαθέτουν δικό τους όχημα, αλλά και να μειωθεί στο κατά άτομο το κόστος μεταφοράς.

 

Info: Ο προτεινόμενος τρόπος μεταφοράς, car-pooling, είναι συμπληρωματική παροχή από εμάς, μη δεσμευτική για την υιοθέτησή του τόσο από εσάς όσο και εξασφάλισης θέσης από εμάς. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια συνδυασμού συμμετεχόντων, τόσο για να βοηθήσουμε αυτούς που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, όσο για να μειώσουμε στο ανά άτομο κόστος μεταφοράς, να προσεγγίσουμε δυσπρόσιτα σημεία όπου μισθωμένο τουριστικό λεωφορείου είναι αδύνατο να προσεγγίσει, αλλά και για να δημιουργήσουμε πιο εύκολα παρέες. Αν κατά τα άλλα δεν υπάρξουν διαθέσιμα αυτοκίνητα – θέσεις, θα πρέπει να εξετάσουμε άλλη εναλλακτική. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να συνδυάσουμε σημεία αφετηρίας – προορισμού, κοινού προγράμματος και ώρας αναχώρησης – επιστροφής.

 


Διαμονή - Διανυκτέρευση

 

Η διανυκτέρευση στη συγκεκριμένη εξόρμηση, έχει προβλεφθεί να γίνει σε κάποια απόμερη παραλία. Ο κάθε ένας συμμετέχοντας κατασκηνώνει με δική του ευθύνη, και με δικό του εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας αντίσκηνο ή όχι. Εμείς έχοντας μεγάλη εμπειρία σε wild Camping θα σας υποστηρίξουμε στα πρώτα σας βήματα, σε ότι αφορά τις τεχνικές δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε αν χρειαστείτε βοήθεια. Αν τυχόν δεν διαθέτεται εξοπλισμό διανυκτέρευσης δείτε εδώ για δυνατότητα μίσθωσης ή επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Διατροφή – Σίτιση

 

Λόγω του απομονωμένου περιβάλλοντος στο σημείο διαμονής μας, προτείνεται η οργάνωση  συμμετοχικού BBQ. Έχοντας πολλάκις φορές στο παρελθόν οργανώσει ανάλογα BBQ, θα συντονίσουμε την προσπάθεια, ενώ ευπρόσδεκτη θα είναι κάθε δυνατή βοήθεια σας!

Το menu περιλαμβάνει:

 • Πανσέτα, καλαμάκια κοτόπουλο, λουκάνικο
 • Πατάτες στη χόβολη με μαγιονέζα
 • Σαλάτα εποχής
 • Φέτα ψητή με ντομάτα και ρίγανη
 • Τυροσαλάτα και χειροποίητο τζατζίκι
 • Ξεροψημένες πίτες στα κάρβουνα
 • Κρύες μπύρες /κρασί / Αναψυκτικά
 • Ότι άλλο καταφέρουμε να κερδίσουμε από τη θάλασσα!!!

 

Εναλλακτικό menu δεν έχει προβλεφθεί, αλλά είμαστε στη διάθεση του κάθε συμμετέχοντα για να ακούσουμε την ιδιαίτερη ανάγκη ή επιθυμία του και να σχεδιάσουμε από κοινού το γεύμα που θα τον ικανοποιούσε.

 

Κάθε άλλο γεύμα / snak θα πρέπει να προβλεφθεί από μέρους σας, καθώς επίσης και για τη λήψη υγρών για την αποτελεσματική ενυδάτωση σας (Υπολογίστε 3lt υγρά την ημέρα – άσκηση στο ύπαιθρο, με έκθεση σε ήλιο, και σε υψηλές θερμοκρασίες)

 


Κόστος συμμετοχής

 

Bοηθώντας μας να οργανωθούμε, κλείνοντας νωρίς θέση συμμετοχής, σας ανταμοίβουμε με Early booking τιμές, ενώ επιλέγοντας 4 δραστηριότητες από τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, κερδίζετε μια επιπλέον συμμετοχή σε δραστηριότητα της επιλογή σας.

 

Το κόστος συμμετοχής στην εξόρμηση ανέρχεται ανά περίπτωση ως εξής:

 • Early booking (Έως 14/07/2015 στις 24:00): 60 Ευρώ / άτομο (ατομική συμμετοχή)
 • Early booking (Έως 14/07/2015 στις 24:00): 55 Ευρώ / άτομο (ομαδική συμμετοχή -2 ατόμων και πάνω)
 • Late booking (Από 15/07/2015): 70 Ευρώ / άτομο (ατομική συμμετοχή)
 •  Late booking (Από 15/07/2015): 65 Ευρώ / άτομο (ομαδική συμμετοχή -2 ατόμων και πάνω)

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ (23%)

 

Τι περιλαμβάνεται:

 • Ενοικίαση όλου του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού (kayak, κουπιά, σωσίβια, στεγανά δοχεία)
 • Μεταφορά όλου του τεχνικού εξοπλισμού Sea Kayak
 • Μεταφορά κατασκηνωτικού εξοπλισμού
 • Συνοδεία στο Sea Kayak από συνοδούς υπαίθριων δραστηριοτήτων
 • Συνοδεία στο Snorkeling από συνοδούς υπαίθριων δραστηριοτήτων
 • Ομαδικός εξοπλισμός ασφάλειας και διάσωσης
 • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Loyalty της Outdoorway
 • Παροχή εκπτώσεων για αγορά νέου εξοπλισμού από το Outdoorway για κάλυψη αναγκών σας για την εξόρμηση
 • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη έναντι Προσωπικού ατυχήματος
 • Οργάνωση Car-pooling
 • Ποιοτικές φωτογραφίες και άμεση διανομή

 

Κόστος για το BBQ: 10 Ευρώ/ άτομο

 


Highlights Εξόρμησης

 • Διήμερη εξόρμηση Sea Kayak
 • Wild Camping σε απομονωμένη παραλία
 • BBQ στο ύπαιθρο
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου
 • Snorkeling σε βραχώδη ακτογραμμή
 • Υποβρύχιο ψάρεμα

 


Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Πληρωμής – Πολιτική Ακυρώσεων

 

Για την οργάνωση της εξόρμησης, (εξατομικευμένη ασφαλιστική κάλυψη, τήρηση αναλογίας συνοδών-συμμετεχόντων, οργάνωση τοπικών μεταφορών, μίσθωση απαραίτητου εξειδικευμένου εξοπλισμού), είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, από τους ενδιαφερόμενους καθώς και η κατάθεση του ποσού προκαταβολής της συμμετοχής.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 και να αποστείλουν στο info@outdoorway.gr το αποδεικτικό κατάθεσης της προκαταβολής για την εξόρμηση.

 

Η προκαταβολή ανέρχεται στο 50% της αξίας του προγράμματος, και πρέπει να γίνει σε κάποιον από τους λογαριασμούς που βρίσκονται στο ακόλουθο link με δικαιούχο τον Βασίλη Μαργαρίτη, αναφέροντας ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας και την ημερομηνία της εκδήλωσης.

 

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει την πρώτη ημέρα της εξόρμησης.

 

Στις εξορμήσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει τον έγκυρων συμμετοχών (Συμπλήρωση Φόρμας συμμετοχής – κατάθεση ποσού προκαταβολής).

 

- Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έως και δεκαπέντε ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εξόρμησης επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό. Αν η ακύρωση γίνει από δεκαπέντε ημέρες έως και επτά ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής επιστρέφεται το μισό (50%) καταβληθέν ποσό. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο επταήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

 

Φόρμα συμμετοχής

 

Facebook Event (για άμεση ενημέρωση)

 

Φωτογραφίες από προηγούμενη εξόρμηση.

 


Χρήσιμα Info

 • Έναρξη συμμετοχών:     Κυριακή 05/07/2015
 • Λήξη συμμετοχών:        Πέμπτη   16/07/2015
 • Early booking:              Τρίτη  14/07/2015
 • Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών:   4 άτομα
 • Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:   16 άτομα
 • Όροι συμμετοχής: Όροι συμμετοχής εξορμήσεων Outdoorway
 • Κάθε σημαντική επιπλέον πληροφορία (ακυρώσεις, αλλαγή προγράμματος, καθορισμός σημείο συνάντησης) αποστέλλεται με E-mail σε όσους έχουν εξασφαλίσει έγκυρη συμμετοχή.
 • Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνεται πρώτοι για τις επόμενες εξορμήσεις μας ή τις προσφορές του καταστήματος μας.
 • Συντελεστές εξόρμησης (σημειώστε τα τηλέφωνα – χρειάζονται):
  • Βασίλειος Μαργαρίτης:    6973352579
  • Δήμητρα Στέρπη:            6974868656        

 Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία καλέστε την Outdoorway στα τηλέφωνα 2109564772 – 6973352579 ή στείλτε E-mail στο info@outdoorway.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.